Equip docent


CJ continua compta amb un equip docent que complementa la seva activitat docent, a temps parcial, amb l'activitat professional en diversos projectes empresarials. En funció de les necessitats de l'entorn empresarial Camp Joliu-Caixa Penedés, l'equip es veu ampliat per a donar una millor resposta i servei. L'enfocament dels nostres cursos és eminentment pràctic, a través de tallers, i es basa en la utilització del mètode del cas com a fil conductor dels nostres programes. Alguns dels professors que col·laboren en l'actualitat, dividits per àrees acadèmiques, són els següents:

Màrqueting i Direcció Comercial

Control i Direcció Financera

Direcció i Organització de persones: Habilitats Directives

Empresa Familiar, Estrategia y Política de Empresa

Operacions, Qualitat i Prevenció de Riscos Laborals

Activitats Outdoor Training i Teambuilding

Executive Language Learning

1. Màrqueting i Direcció Comercial

Felipe Botaya (Coordinador de l’àrea acadèmica)

Llicenciat BSBA per ICFE University of South Carolina, MBA per IESME, Màster en Direcció de Màrqueting per ESADE. Doctorando. Professor col.laborador d'IESE Business School, EADA, UPC, UB, EUNCET, CJContinua. Conferenciant PIMEC. Ha treballat com a Director de Màrqueting de Moulinex, Grundig i Nutrexpa. Product Manager Senior de Bimbo, Pepsico i Agrolimen, autor de llibres de màrqueting i articulista de diverses revistes d'escoles de negocis.

Santi Librán

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UAB , PDF per ESADE, PDG per IESE, Màster en Marketing per EADA. Directiu de CIRSA Espanya, durant 1983-1993. Assessor d'empreses. Especialitzat en la formació bancària, gestió empresarial i màrqueting. Profesor Col.laborador del Dept. de Control i Direcció Financera de CJContinua i del Dept. de Màrqueting i Direcció Comercial.

Xavier Borràs Llebaria

Soci - Director de  altavisibilitat, consultoria dirigida a la Distribució Comercial i Comunicació. Brain Decision Braidot Center Manager in Barcelona. Postgraduat en Neuromarketing, Distribució Comercial i Coaching Fmtal Executiu i Personal. Especialista en el Comportament del Consumidor. Especialista en Formació Dinàmica. Expert Homologat Empreses en creixement de Barcelona Activa


2. Control i Direcció Financera

Javier Ornia (Coordinador de l’àrea acadèmica)

Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses per ESADE. Especialtzació en Finances (Strumenti Derivati y Corporate Banking) per a la Università Luigi Bocconi, Milà. MBA per ESADE. International Faculty Development Program IFPD pel IESE. Conferenciant PIMEC. Professor del Dept. de Control i Direcció Financera i Director Tècnic de CJContinua. Experiencia en marketing de gran consum i consultoria. A més ha estat fundador i promotor de iniciatives empresarials que en la actualitat lidera.

Carlos T. López

Llicenciat en Dret per la Universitat de Navarra. Màster en Urbanisme, Immobiliari, Edificació i Construcció perl IDEC (Universitat Pompeu Fabra). Postgrau en Direcció Financera per IDEC (Universitat Pompeu Fabra). Executive MBA per IESE. Experiència com a Delegat de Catalunya i Llevant de companyia nacional cotitzada a borsa així com en Consultoria i Inversions. Impulsor de diferents iniciatives empresarials en diversos sectors. Profesor Col.laborador del Dept. de Control i Direcció Financera de CJContinua.

Joan Mons

Enginyer Industrial per la UPC , MBA per ESADE, PDG per IESE Business School . Professor de Direcció Financera de l'IESE Business School. Expert en finances d'empresa i estratègies de creixement i de diferenciació. President de Mons & Associats. Membre del Consell d'Administració de vàries empreses familiars. Profesor Col.laborador del Dept. de Control i Direcció Financera de CJContinua.

Joan Gallès

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona. MBA per EADA, Diplomat en Gestió Fiscal i Estudis Tributaris per EADA. Títol de Gestor Administratiu pel Ministeri d'Administracions Públiques. Col.laborador com a professor de la UPF , UAB i EADA. Professor de Comptabilitat, Finances i Dret Tributari de MDB Consultors Associats S.A. Responsable de Gestió Empresarial del Bufet d'Advocats Carreras Llansana. Professor col.laborador del Dept. de Control i Direcció Financera de CJContinua.

Josep Maria Canals

Diplomat en Ciencies Empresarials per la UB. Programa de Desenvolupament Directiu per IESE. Ha desenvolupat la seva trajectòria professional com a assessor independent en diverses empreses; en les àrees de direcció financera, estratègica, planificació i control de la gestió econòmica i organització de persones. Treballa com auditor amb SM Auditores i com a consultor de formació amb Sonnenfeld. Professor de departament de Direcció i Organització de Persones i del departament de Control i Direcció Financiera de CJContinua.

Santi Librán

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UAB , PDF per ESADE, PDG per IESE, Màster en Marketing per EADA. Directiu de CIRSA Espanya, durant 1983-1993. Assessor d'empreses. Especialitzat en la formació bancària, gestió empresarial i màrqueting. Professor de Gestió Econòmica i Financera de MDB Consultors Associats S.A. Profesor Col.laborador del Dept. de Control i Direcció Financera de CJContinua.

Ángel Calvo

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universidat Autònoma de Barcelona, especialitzat en Economía de l'Empresa. Membre del ROAC. Té una amplia experència en auditoria i consultoria. Ha treballat com a Gerent a Audihispana i Ernst&Young, i com a consultor a Barcelona Activa. En l'actualitat es soci d'AMG-Assessors Legals i Tributaris. Profesor Col.laborador del Dept. de Control i Direcció Financera de CJContinua.

Josep Maria Moré

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona. MBA per IESE. Programa de Doctorat, Suficiència Investigadora, a la UAB. Amplia experiència en responsabilitats de govern, i en direcció i promoció d'empreses. Professor de finances a programes de la patronal PIMEC-SEFES. Membre del Consell d'Administració de vàries empreses familiars. Profesor Col.laborador del Dept. de Control i Direcció Financera de CJContinua.

Miquel Rusiñol

Enginyer Agrícola per la UPC. Tècnic especialista en Direcció i Administració d'Empreses Agroalimentaries, Torrealba (Córdoba). Tècnic superior en Administració i Finances. Autor de diverses publicacions relacionades amb la petita i mitjana empresa familar agroalimentaria. Diplomat en Comerç Exterior per la Cambra de Comerç. Director de la Formació Professional de Camp Joliu i Professor del Dept. de Control i Direcció Financera de CJContinua. A més participa com soci i directiu en diverses iniciatives empresarials.


3. Direcció i Organització de persones: Habilitats Directives

Alfons M. Viñuela (Coordinador de l’àrea acadèmica)

Llicenciat BSBA (ICFE / USC), diplomat en Direcció de Màrqueting (ISM) i en RR.PP. (EADA), Licensed Practitioner in NLP (Talent Institut), amb una experiència de 10 anys com a planner i director de Serveis al Client en agències de publicitat (ABM, MAV&co). Més de 15 anys com a responsable comercial i de màrqueting en empreses de serveis i distribució (Baqueira/Beret, H&M, Corporació Banesto, Oro Vivo). Assessor de Posicionament Estratègic i Desenvolupament Directiu per a PIMES i expert formador, ha dissenyat i impartit cursos per: Axa, Bayer, Cadbury, Condis, Desigual, Gagsa, Ikea, Mútua Terrassa, Pioneer, Sony, Svarowski, Toyota, TV3, ... entre d'altres, col·laborant en l'actualitat amb: CJContinua (coordinador Àrea Acadèmica de Direcció i Organització de persones: Habilitats Directives), IQS URL, EADA, ESEC, La Salle BES URL i Sage Formación. Escriptor i conferenciant, és autor del llibre 'Vender desde el Corazón' (Profit Editorial, 2011) Col·legiat 1.062 del Col·legi Oficial de Publicitat i Relacions Públiques de Catalunya.

Enrique Campañá

Llicenciat en Filosofia i Lletres. Diplomat en Dret i Relacions Laborals. Diplomat en Adreça de Recursos Humans per EADA i PDD IESE. Durant 18 anys ha ocupat càrrecs de responsabilitat directiva en empreses del sector del metall, distribució i immobiliàries. Ha estat consultor i formador en projectes de Desenvolupament de recursos humans i relacions laborals. Consultor homologat pels Grups de distribució alimentària: EUROMADI, IFA i AECOC. Professor col.laborador de l'àrea d'habilitats directives de Camp Joliu Formació Continuada. Professor associat de les Universitats UIC, UB i CEU Sant Pau. En l'actualitat treballa com a Director del Grup Menon.

Josep Maria Canals

Diplomat en Ciencies Empresarials per la UB. Programa de Desenvolupament Directiu per IESE. Ha desenvolupat la seva trajectòria professional com a assessor independent en diverses empreses; en les àrees de direcció financera, estratègica, planificació i control de la gestió econòmica i organització de persones. Treballa com auditor amb SM Auditores i com a consultor de formació amb Sonnenfeld. Professor de departament de Direcció i Organització de Persones i del departament de Control i Direcció Financiera de CJContinua.

Gabriel Ginebra

Llicenciat en Filosofia i en Ciències de l'Educació, Doctor en Organització, MBA IESE. Professor col.laborador d'Habilitats Directives de IESE, EADA, UPF y CEU Sant Pau. Durant més de 15 anys ha treballat com a Consultor en companyies com Hay Group, Sonnenfeld Group o Arthur Andersen, així com per compte propi. Ha dirigit projectes de consultoria per a múltiples empreses. Professor Col.laborador de l'àrea d'Habilitats Directives de Camp Joliu Formació Continuada. En a l'actualitat treballa com a Responsable de l’Area de RRHH CIDE CEU Sant Pau - Abat Oliva.

Manuel Guerris

Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, MBA per IESE i desenvolupant el seu doctorat en Economia i Gestió d'Empreses en IQS-URL. Amb més de 15 anys d'experiència, ha desenvolupat la seva carrera professional a grans empreses com Agbar, Indra i Sellbytel així com ha treballat com a consultor estratègic a sectors com la sanitat, les TIC, les energies renovables i l'alimentació. Actualment és emprenedor i està desenvolupant l'empresa WORLDWIDE INTEGRAL REHABILITATION SYSTEMS premiada com a Millor Iniciativa Empresarial del 2010 per AIJEC. Professor associat a IQS-URL, CEF (Centre d'Estudis Financers), ESCI-UPF (Escola Superior de Comerç Internacional), Fomento del Trabajo y Escuela de Negocios Internacional de Vigo. Professor Col·laborador de l'Àrea d'Habilitats Directives de CJContinua.

Cristina Molero

Llicenciada en Ciències del Treball i Graduada Social per la UB. Màster en Direcció i Gestió de RRHH per CEF i Màster de Coaching Integral acreditat per ASESCO. Col·laboradora a CJContinua.

Federico Pérez

Llicenciat en Psicologia (Universitat Ramon Llull). Màster en Direcció i gestió de RR.HH. i Consultoria en les Organitzacions (Les Heures, UB). Diplomat en Relacions Laborals (O.B). Certificat en Coaching Transformacional Organizacional (Institut Gestalt i People Tech Solutions). Com Formador, Consultor i Coach ha facilitat més de 4.000 hores entre tallers, cursos i projectes de Consultoria i Coaching a més de 4.800 persones, treballant per a empreses com AENA, Caixa Catalunya, Clínica Miravé, Condis, Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Galeries Vinçon, "La Caixa", La Sirena, Sony, Taurus i TMB. Actualment desenvolupa la seva activitat professional a les àrees de Coaching, Consultoria i Formació com professional autònom, coordinant-se en xarxa amb diferents equips de professionals en funció de les característiques de cada projecte. Professor col·laborador del Màster en Direcció de RR.HH. de la Universitat Rovira i Virgili i de l'Àrea d'Habilitats Directives de CJContinua.

Maribel Salvador Alcaraz

Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona i Postgraduada en Practitioner en Programació Neurolingüística per IRCO. Té més de 14 anys d'experiència en la formació empresarial de directius en les àrees de Recursos Humans i Gestió Empresarial, en diferents àmbits empresarials (sanitari públic i privat, Patronals Sanitàries, Fundació Pimec, Foment del Treball, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, sector alimentari, sector metall, Mutua Terrassa, Sage Logic Control, Ajuntaments de Barcelona, Premià de Dalt, Granollers i Unió Empresaris de l'Anoia). Professora de departament de Direcció i Organització de Persones de CJContinua.

Jordi Suriol i Moliné

Enginyer Tèxtil per l'Escola d'Enginyers de Barcelona, consultor en recursos humans i comunicació empresarial, Màster en PNL (Programació Neurolingüística), membre actiu de l'IESE desde 1963, professor col.laborador extern del programa MBA de l'IESE, actualment és president de Lenoarmi. Profesor Colaborador del área de Habilitats Directivess de CJContinua.

Lluís Vañó

Llicenciat en Psicologia. Sènior Mànager de MDB Consultors Associats SA. Director del Departament de Direcció de Persones i Professor en els Programes de Desenvolupament Directiu de la Cambra de Comerç de Barcelona i de la Cambra de Comerç de Terrassa. Col·laborador amb Universitats en l’Àmbit de Desenvolupament de la Qualitat. Professor i Director del Departament de Direcció de Persones de MDB Consultors Associats SA. Durant més de 15 anys ha treballat en la dinamització d’equips de direcció, gestió del canvi i posada en marxa de projectes de les organitzacions.


4. Empresa Familiar, Estrategia y Política de Empresa

Marián Díez (Coordinadora de l’àrea acadèmica)

Llicenciada en Econòmiques. PDG de IESE. Sòcia-Directora de MDB Consultors Associats S.A. Presidenta de GIAP SL. Directora de Programes de Desenvolupament Directiu en la Cambra de Comerç de Barcelona i en la Cambra de Comerç de Terrassa i Professora de Direcció Estratègica i Política d’Empresa. Col·laboradora amb Universitats en la definició de nous itineraris acadèmics. Consellera professional de diferents Consells d’Administració. Professora i Directora del Departament de Política d’Empresa de MDB Consultors Associats SA.

Josep Maria Moré

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona. MBA per IESE. Programa de Doctorat, Suficiència Investigadora, a la UAB. Amplia experiència en responsabilitats de govern, i en direcció i promoció d'empreses. Professor de finances a programes de la patronal PIMEC-SEFES. Membre del Consell d'Administració de vàries empreses familiars. Profesor Col.laborador del Dept. de Control i Direcció Financera de CJContinua.

Antoni Bosch

Llicenciat en Dret Cum Laude per la Universitat de Navarra. Notari per oposició (1993). Professor Associat de Dret de Successions a la Universitat Internacional de Catalunya. Professor en diversos màsters i diplomes de postgrau. Membre de la Junta Directiva de l'Il·lustre Col·legi de Notaris de Catalunya, així com membre de l'Observatori de Dret Privat de Catalunya. Professor Col·laborador del Departament d'Estratègia i Empresa Familiar de CJContinua.

José Miguel Ríos

Director General de Corsabe Capital S.C.R., durant els últims 15 anys, on ha realitzat en aquest període 14 inversions per un total de 29,6 M d'euros i 16 desinversions per un total de 64,98 M d'euros. També ha pertangut als consells i comitès executius de totes les companyies participades. Ha pertangut a la junta directiva de ASCRI durant quatre anys. És Enginyer Industrial per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona i MBA per IESE. Professor Col·laborador del Departament d'Estratègia i Empresa Familiar de CJContinua.

 

5. Operacions, Qualitat i Prevenció de Riscos Laborals

Gabriel Ginebra (Coordinador de l'àrea acadèmica)

Llicenciat en Filosofia i en Ciències de l'Educació, Doctor en Organització, MBA IESE. Professor col.laborador d'Habilitats Directives de IESE, EADA, UPF y UAO. Durant més de 15 anys ha treballat com a Consultor en companyies com Sonnenfeld Group o Arthur Andersen, així com per compte propi. Ha dirigit projectes de consultoria per a múltiples empreses. Coordinador del i professor del departament de "Millora de les Operacions i Qualitat en les organitzacions i Professor Col.laborador de l'àrea d'Habilitats Directives de Camp Joliu Formació Continuada. A l'actualitat treballa com a professor d´Organització d´Empreses a la Universitat Abat Oliba-CEU.

Alberto Salvans

Enginyer Superior en Telecomunicacions i MBA per ESADE. Director a IMPROVA. Durant més de 7 anys ha treballat com a consultor participant i liderant projectes de millora de les operacions a empreses industrials i de serveis en sectors tant diversos com el químic, metal.lúrgic, automoció, construcció o serveis assistencials entre d’altres. Professor del departament de "Millora de les Operacions i Qualitat en les organitzacions" de Cj Continua. Ha impartit formació en millora de les operacions a múltiples empreses, i és profesor col.laborador a la Universitat Abat Oliba-CEU, i a l’ANAHUAC a Mèxic DF.

Miguel Asensio

Enginyer Tècnic Industrial Elèctric per la UPC. Màster en Gestió de Qualitat per la UPC. PDD per el IESE . Ha treballat més de 10 anys com a Responsable de Qualitat i Director Tècnic en diverses empreses desenvolupant tasques de direcció dels departaments de desenvolupament de producte, qualitat, desenvolupament d'utillatges, mètodes, industrialització i estudis de rendibilitat industrials. Responsable de l'anàlisi i implantacions de nous lay - outs , anàlisis i millora dels costos de producció . A més és Professor col·laborador del Dept . d'Operacions, Qualitat i Prevenció de Riscos Laborals.

Oriol Bracons

Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses i MBA (Màster in Business Administration ) per ESADE. És Soci Director i Fundador de Risk 21, empresa consultora dedicada a la formació en Prevenció de Riscos Laborals durant més de 15 anys amb experiència en el sector. A més és Professor col·laborador del Dept. d' Operacions, Qualitat i Prevenció de Riscos Laborals.

Manuel Hernández

Llicenciat en Bioquímicca per la Universida d Autónoma de Madrid iMBA per ESADE . Està reconegut com assessor en Qualitat pel centre Català de la Qualitat especialitzant-se en Direcció de Recursos Humans, Relacions Laborals, Organització i Qualitat, Selecció de Personal, Formació de Directius i Comandaments Intermitjos. Ha treballat en empreses de primer nivell en entorns ISO 9000 i TQM . Posseeix experiència com a directiu, formador i consultor en empreses industrials i de serveis, així com en l'administració pública. A més és Professor col·laborador del Dept. d'Operacions, Qualitat i Prevenció de Riscos Laborals.

 

6. Activitats Outdoor Training i Teambuilding

Jordi Barres (Coordinador de l'àrea acadèmica)

Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (UB) i Doctorant en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (URL). Professor d’Activitats Medi Natural, de Turisme i Activitat Física (LCAFE-Blanquerna-URL), Activitats Físico-esportives en el medi natural a la Universitat de Lleida i la Universitat de Girona (UdL) i (UdG), de Treball d’equip a la Universitat de Girona (UdG). Formador de formadors (Leaders in training), YMCA Metropolitan of Chicago. Més de 10 d’anys d’experiència dissenyant i organitzant activitats per equips d’alt rendiment, ja siguin esportius o empresarials. Professor col.laborador con del IESE en l'organització d'activitats d'outdoor training i teambuilding.

 

7. Executive Language Learning

Andrew Ashurst (Coordinador de l’àrea acadèmica)

Llicenciat en Filologia Anglesa, CELTA (Certificate in English Language Teaching to Adults obtenint un “A”) per University of Cambridge (UK) i WINEMAKING per University of California DAVIS (USA).  Treballa com a Director de St. Paul’s English Academy i ha impartit cursos de Business English a empreses, asociacions i establiments com la Generalitat de Catalunya (INCAVI), Torres, Brose, Agbar, Bosch, Caixa Penedès, Freixenet, Intermarche. Co-autor del llibre ENGLISH FOR WINEMAKERS i creador de la serie ENGLISH FOR WINE ASPECTS. També ha treballat conjuntament amb la Creu Roja i Mas Albornar creant 2 cursos benefics de BUSINESS ENGLISH FOR THE UNEMPLOYED i ENGLISH FOR THE MENATLLY DISABLED respectivament. Professor del Departament d'Executive Language Learning de CJContinua.

Mark Shannon

Llicenciat en Filologia Anglesa per la University of Colorado, Boulder (USA).  Master en Llengua Anglesa i Literatura Comparada per la Columbia University, New York. (USA).  Obtenció del CELTA (Certificate in English Language Teaching to Adults) per la University of Cambridge (UK).  Treballa com a professor d’anglès des de 1996, impartint cursos d’Anglès en els Negocis a empreses i associacions (com ara: Inmobilaria Colonial, La Caixa, Soler & Palau, Bimbo, Agbar, etc).  També ha estat professor del departament de Filologia Anglesa a la Universitat de Qingdao, Shandong (Xina).  Ha publicat diversos treballs: narracions curtes, llibres infantils, articles de premsa i també ha treballat com a escriptor tècnic per a Microsoft i en traduccions diverses. Professor del Departament d'Executive Language Learning de CJContinua.